Načítám...

Kancelář č. 444 | Veřejný experiment


Aktualizace ze dne 6. 8. 2022

POZOR, trvání experimentu se prodlužuje až do neděle, 14. 8. 2022

-----------------------------------------

Veřejný experiment astrálního cestování

Následující dva (tři) týdny se můžete pokusit astrálně přicestovat do kanceláře č. 444, která se nacházející ve 4. patře na adrese Drieňová 1712/34, 821 02 Bratislava, Slovenská republika.

BRATISLAVA, 24. 7., 2022

Paranormální výzva Českého klubu skeptiků Sisyfos a československý pořad Investigátori, připravovaný ve spolupráci s Českou televizí a Rozhlas a televízia Slovenska pořádají experiment, do kterého se může zapojit i veřejnost.

„V rámci dokumentárnej série sme pripravili viaceré experimenty. Tento je ale prvý, do ktorého sa môže zapojiť ktokoľvek z verejnosti, kto si myslí, že má spomínané schopnosti. Zároveň nie je potrebné, aby sme sa s jednotlivými účastníkmi museli osobne stretávať. A práve preto sme sa rozhodli, že experiment spojený s astrálnym cestovaním zrealizujeme aj cez verejnú výzvu.“ říká režisér a tvůrce pořadu Peter Pokorný.

Jedná se o možnost si vyzkoušet astrální cestování v experimentu, který jako první v Česku a na Slovensku napodobuje populární experimenty 70. a 80. let 20. století, které se dělaly především v Británii, USA a Rusku. V Británii je vedla výzkumnice a dnes již bývalá doktorka parapsychologie Susan Blackmore. Tu výzkumy a především chybějící pozitivní výsledky vyslaly na dráhu skepticismu. Dnes se zabývá neuropsychologickými vlivy, které vytváří dojem mimotělních zážitků, zážitků blízkých smrti a představ o astrálním cestování.

„Bohužel, zatím se nikomu nepodařilo uspět v zaslepeném testu astrálního cestování. Doufáme, že skrze tento projekt se zúčastní i ti, kteří by do neanonymního testování nešli, a že někdo dospěje ke správnému výsledku.“ komentuje cíle experimentu český odborník na podvodné provádění paranormálních jevů Paranormální výzvy, hypnotizér a protagonista pořadu Investigátori Jakub Kroulík. „Víme, že mezi osobami věnujícími se astrálnímu cestování panuje radikální neshoda v tom, jakým způsobem a kam se dá astrálně doputovat. Proto čekáme jak zájem si prakticky svou schopnost ozkoušet, tak kritiku, že astrální cestování funguje jinak. Je ale na komunitě astrálně cestujících, aby se interně shodli. My se snažíme v designu experimentu vyhovět těm z komunity, kteří s námi komunikují,“ dodává.

Jak experiment Kancelář č. 444 vypadá?

V neděli, 24. 7. 2022, byly v Bratislavě do jedné místnosti uzamknuty a zapečetěny tři předměty, položené na černé podložce. Tato místnost zůstane nedotčena až do neděle, 7. 8. 2022 (14. 8. 2022), tedy dva (tři) týdny. Během těchto dvou týdnů Investigátori a Paranormální výzva žádají ty osoby, které se astrálním cestováním zabývají, aby astrálně přicestovali do místnosti a pak vyplnily anonymní formulář, které tři předměty v místnosti jsou.

Formulář pro zaznamenání vašich výsledků

„Když jsme v roce 2014 pořádali akci Trezor, tedy, že jsme do trezoru stojícím v nákupním centru uzamkli 3 předměty, astrální cestovatelé si stěžovali, že se experimentu narozdíl od jasnovidců nemohli zúčastnit, protože byla v trezoru tma. Poučeni předešlou chybnou metodikou jsme tentokrát místnost zanechali osvícenou nízkospotřebovými světly.“ vysvětluje Claire Klingenberg, prezidentka Evropské rady skeptických organizací, protagonistka Investigátori a spolukoordinátorka Paranormální výzvy.

Kdo se může zúčastnit?

Ač je experiment primárně určen pro osoby, které tvrdí, že astrálně cestují, vítány jsou i výsledky od osob, které tvrdí, že mají jasnovidné schopnosti. Stejně tak, pokud si experiment chtějí vyzkoušet i ti, kteří netvrdí, že paranormální schopnosti mají, také určitě mohou.

„Hoci experiment sme navrhli primárne za účelom odhalenia potenciálnej schopnosti astrálne cestovať, budeme veľmi radi, ak sa zúčastnia aj ľudia s jasnovideckými schopnosťami, keďže nás zaujímajú paranormálne javy vo všeobecnosti. V prípade, že by bol účastník úspešný, bude to pre nás mimoriadne zaujímavé aj, že použitou metódou nebola astrálna projekcia.“ doplňuje religionista a protagonista pořadu Investigátori Lukáš Jánoš.

Kde přesně jsou předměty umístěny?

Předměty jsou umístěny v prázdné kanceláři č. 444 nacházející se ve 4. patře na adrese Drieňová 1712/34, 821 02 Bratislava, Slovenská republika

Kontaktní osoba:

Monika Lošťáková
Producentka
+421907120906
Monika@SuperFilm.me

Klikněte na obrázek níže a podívejte se na FB diskusi k naší veřejné výzvě


Kam dál?

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace