Načítám...

O Paranormální výzvě

Dáváme příležitost i nepravděpodobnému  

Český klub skeptiků Sisyfos ve shodě se světovým skeptickým myšlením zachovává přístup otevřené mysli k fenoménům, které věda považuje za krajně nepravděpodobné, a nebrání se dát prostor osobám, v tyto fenomény věřící, je prokázat za podmínek dvojitě zaslepeného kontrolovaného experimentu.

Naše testy jsou přísné, ale spravedlivé

Dosud měla Paranormální výzva možnost prověřit řadu zajímavých "schopností". Přestože se zatím žádné testovaných osob nepodařilo deklarovanou schopnost v zaslepeném testu úspšeně ověřit, dalších upřímně věřících či skutečně odvážných zájemců nejen z ČR o seriózní zaslepený test je celá řada.

Mnozí z přihlášených uchazečů si ale testování rozmyslí ještě před úvodním rozhovorem. Často předpokládají, že nám bude k vyplacení finanční odměny stačit např. telefonické svědectví manželky nebo několika kamarádů. Ne, pro prokázání schopnosti pouhé vyprávění nestačí. S přípravou seriózního zaslepeného experimentu vážným uchazečům ale rádi pomůžeme.  

Setkáváme se také s uchazeči, jejichž deklarované schopnosti nejdou otestovat např. z etického hlediska. Dlouhodobě nicméně pracujeme na vytvoření vhodných podmínek, za kterých by se i tyto schopnosti daly v budoucnu bezpečně testovat.

Veškeré naše experimenty, nově i úvodní rozhovory, dokumentujeme na videa, která jsou veřejně přístupná na zde na webu.

Finanční odměnu nabízení konkrétní lidé

Český klub skeptiků Sisyfos nabízí od 1. 5. 2014 ve spolupráci s dobrovolnými donátory v čele s Václavem Dejčmarem finanční odměnu té osobě, která za těchto podmínek prokáže své tvrzení.

Na rozdíl od Randiho One Million Dollar Paranormal Challenge se může k Paranormální výzvě kdokoliv dobrovolně připojit a nabídnout navýšení finanční odměny.


Kam dál?

Covid-19 výzva | Veřejný experiment Zobrazit

Covid-19 výzva | Veřejný experiment

Výzva pro experiment s odměnou 3 415 000 Kč pro kohokoliv, kdo prokáže schopnost poznat člověka očkovaného vakcínou proti Covid-19?
Po 14. 6. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace